středa 4. dubna 2018

Saloos Zelený jíl

Ahoj holky,

dnes tu pro vás mám recenzi na produkt, který jsem si velmi oblíbila, jedná se o Zelený jíl od značky Saloos.

Jíl je mletá hornina, která neobsahuje žádné škodlivé látky. Obsahuje velké množství minerálů a stopových prvků jako je železo, mangan, titan aj., které zbaví naši pleť nečistot a mastnoty. 
Můžete ho použít na všechny typy pleti. Pokožku vyživuje, zpevňuje, vyhlazuje a zklidňuje.





Jíl můžete smíchat jak s klasickou vodou, tak třeba s vodou květinovou. Doporučuji míchat v poměru 1:1, ale samy uvidíte jaká konzistence vám bude vyhovovat. Nepoužívejte jíl s kovem, ale raději s plastovou nebo dřevěnou špachtlí. Jíl na pleti pracuje jen dokud je mokrý, takže když vám na pleti zaschne můžete ho smýt, protože již nemá žádný účinek.

Pokud trpíte na akné doporučuji přidat do jílu pár kapek tea tree oleje. Akné vám to velmi zklidní, mastnou pleť vysuší, a chrání před další tvorbou akné.

Občas se mi tvoří pupínky na zádech nebo dekoltu, proto jsem vyzkoušela jíl nanést i na tyto místa a mohu jedině doporučit. Pupínky lehce vysušil, pokožka nebyla podrážděná, urychlil léčení.




Můžete vyzkoušet přidat jíl i do vany. Já osobně pár krát vyzkoušela. Do vany jsem dala 4 lžíce jílu, taková koupel tělo detoxikuje. zklidní a zvláční.

Jíl se používá i k zábalům, klasicky smícháte s vodou v hustší pastu, nanesete špachtlí na kus látky. Přiložíte na problematické místo, k překrytí je vhodné použít potravinovou fólii. Nechte působit minimálně 1 hodinu, poté smyjte.

Balení obsahuje 80g a stojí do 100 Kč.



Znáte Zelený jíl? Zkoušely jste ho?

6 komentářů:

  1. Já ho mám doma a jsem taky spokojená. Jen ho používám pouze jako masku a míchám s růžovou vodou. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Také jsem na něj koukala , ale trošku jsem se bála , že bude vysušovat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě pleť nevysušuje, ale moje pleť je smíšená až mastná.

      Vymazat
  3. Tiež som počula, že je veľmi dobrý a nedávno som si ho kúpila. Presne tento od Saloos. Zatiaľ som ho veľmi neotestovala, raz som si ho zmiešala s vodou a pridala tea tree olej. Zdá sa mi, že je dobrý, pleť vyčistí a dokonca tuším aj póry vyčistil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano to s tebou můžu souhlasit. Koupila jsem si už i bílý jíl.

      Vymazat