pátek 24. listopadu 2017

Oprawme se - Stanislav Skřička

Ahoj holky, 

dneska tu pro vás mám zase jednu knižní recenzi. Jedná se o knížku s názvem Oprawme se od Stanislava Skřička. 



Anotace:
Kniha je napsána podle scénáře dokumentu točeného s předními odborníky z ozdravných institutů a univerzit na americkém kontinentu.
Je v ní srozumitelně vysvětleno, jak funguje výživa a co v těle dokážou vlastní ozdravné procesy. Biochemické vzorce jsou tu přetlumočeny do lidového podání. Sporné věci a mýty ve stravě se řeší návštěvou pravěku, kde se vždy nachází ta správná odpověď.

V knize se odhalí spousta mýtů „zdravé stravy“, například:
Proč jsou nezdravé himalájské soli, klíčky, vláknina, svačinky jablko s mrkví či mladá vojtěška alfa-alfa. Proč se zběsilým běháním většinou nehubne, proč moc nefungují ořechové tyčinky pro sportovce.

Kromě banálních rad, jak zhubnout s plným žaludkem, jak nemít zubní kazy a jak si prodloužit život, se dozvíme nejen, jak se dá snadno vyléčit astma, alergie či atopický ekzém, ale také těžší kalibr: epilepsie, autismus, syndrom vyhoření, neplodnost a dokonce i rakovina.
Kniha není určena jen nemocným lidem, ale jsou zde i kapitoly pro upevnění zdraví, vitality a výkonů – od miminek přes vrcholové sportovce až po seniory.

Pro snadné pochopení zdravé výživy je zde několik vzorových týdenních jídelníčků pro všechny cílové skupiny. První jídelníček má podtitul „Dejte mi pokoj s nějakou dietou!“ a poslední je „Jídelníček na hubnutí s plným břichem“.


Dalo by se říci, že kniha je návod, jak se skutečně můžeme „opravit“ a dožít sta let v plné síle, zdraví a vitalitě. A to vše na bázi pravdy a produktů zakoupených „zdarma“ v supermarketu Příroda.
Českou verzi knihy uzavírá kopa (60!) skutečných příběhů lidí (mých „klientů“) z Čech, Moravy a ze Slovenska.





V úvodu knihy se seznámíme s okolnostmi vzniku této knihy, která byla vytvořena na základě scénáře dokumentu točeného s předními odborníky z ozdravných institutů a amerických univerzit v čele s indiánským lékařem Salomonem.

Autor laicky popisuje jak funguje naše trávicí soustava. Co se děje s vodou, vápníkem v těle, jak fungují enzymy...
Doporučuje nám, co do jídelničku zařadit a co naopak úplně vyloučit. Zarazilo mě, že máme vyloučit luštěniny, o nich jsem si myslela, že jsou zdravé.
Svůj život bychom měli změnit úplně od základů. Autor se věnuje i otázkám zdravého bydlení, jak si vybudovat zdravý spánek.








Část s názvem Oprawme se, se zabývá léčbou určitých onemocnění například štítná žláza, alergie, astma, onkologické onemocnění, autismus, epilepsie...
Další část knihy se věnujeme potravinám, které máme do jídelníčku zařadit. Jedná se např. o jablka, len, mandle, česnek, meloun, hrušky atd..
Největší jedy  pro naše tělo jsou mouka, sůl, cukr, mléko, rýže.


V závěru knihy najdete místo pro vlastní poznámky, jídelníček, návody jak začít, reference a zkušenosti autorových klientů a pacientů.

Z knihy mám velmi podobný dojem jako z "úžasných" produktů, které si můžete zakoupit přes různý teleshoping či tzv. zájezdy s předváděním zboží. Mne autor svými slovy bohužel nepřesvědčil. Neumím si představit, že žiji jen z ovoce, zeleniny, semínek a vody. 

Pokud  chcete vyzkoušet něco nového, poznat enzymatickou stravu , žít jinak, je kniha Stanislava Skřičky OpRAWme se určena právě vám. 

Na stránce megaknihy ji zakoupíte za 299,-

Žádné komentáře:

Okomentovat