středa 25. března 2020

Ohnivé květy - Susan Meissner

Ahoj holky,

tak jak se máte? Jak trávíte čas v karanténě? Tento čas je skvělý k tomu, aby jsme si přečetly nějakou tu knížku, a proto tu pro vás dneska mám jednu recenzi na knížku, kterou jsem si velmi oblíbila. Třeba vás zaujme a rozhodnete si jí teď v době karantény přečíst. 



Autorka Susan Meissner se narodila v San Diegu v Kalifornii, kde také vystudovala vysokou školu Point Lome College. Poté se provdala za manžela Boba, který je nyní pastorem a vojenským kaplanem v Air Force Reserves. 
Susan je známá především jako autorka historické fikce. Její knihy byly přeloženy do více než patnácti jazyků.
Věnuje se duchovnímu úřadu v kostele Rancho Bernardo a je členkou neziskové organizace, která má za cíl probouzet u sirotků v nouzi zájem o čtení a psaní. 





Anotace:
Nádherně zdobená šála, předávaná z generace na generaci, pojí dvě newyorské katastrofy a také dvě ženy, které se musí vypořádat se ztrátou milované osoby.
Září 1911.
Zdravotní sestra Clara se na Ellisově ostrově stará o přistěhovalce. Jeden z nich ji zaujme nejen svým osobním příběhem, který zrcadlí její vlastní ztrátu, ale 
také nádherně zdobeným šálem s aksamitníky. Právě tento šál postaví Claru před těžké dilema, kterému musí čelit.
Září 2011.
Stejný šál s aksamitníky zachrání život Taryn, která přežila kolaps Světového obchodního centra. Při tragédii však zahynul její manžel. Po deseti letech od tragédie se v novinách objeví dlouho ztracená fotografie, která Taryn přivolá nejen vzpomínky na tento hrůzostrašný den, ale také jí do života vnese to, co již považovala za dávno ztracené.
Obě ženy byly svědkem smrti milovaného muže a bojují se smutkem, na cestě zpátky do života je provází právě šál, který kromě naděje přináší i víru v silnou moc lásky.
V poetickém příběhu o lásce autorka staví hrdiny a čtenáře před dilema pravdy a lži, které lze jen těžko jednoznačně rozhodnout.






Ohnivé květy jsou o lásce, naději a síle, kterou v sobě dokážeme najít. Je zde spoustu tragických událostí, které vás nenechají chladnými. 
Ve dvou časových liniích se setkáváme se dvěma ženami, odbornicí na látky Taryn, a zdravotní sestřičkou Clarou. 
Obě ženy spojuje smrt jejich mužů a výčitky svědomí. Novou naději do života jim přináší krásný šál. Může se vám zdát, že se příběh bude točit kolem šálu, ale není to tak. Tento módní doplněk pouze propojuje linie příběhu, které se odehrávají ve dvou časových obdobích.

Susan se více věnovala období okolo roku 1911, který byl pro celou knihu stěžejní. V tomto roce se setkáváme se zdravotní sestřičkou Clarou. Pracuje na Ellisově ostrově, kde se stará o příchozí imigranty. 
Byla svědkem nehody, kdy muž kterého milovala, zemřel při skoku z hořící budovy. Zde na ostrově se setkává s vdovcem Andrewem a doktorem Ethanem. Oba zahýbou jejími city, ale Clara po své zkušenosti, která se jí stala váhá mezi tím co je správné a co milosrdné. V jejím příběhu se poprvé setkáváme se šálem, který je připomínkou Andrewovy mrtvé manželky.

V roce 2011, tedy o sto let později poznáváme Taryn, která pracuje ve Světě látek, kde se specializují na reprodukci starých tkanin. I tato žena prožila hroznou událost. Dne 11.září 2011 v budově Světového obchodního centra sledovala smrt svého manžela. Ona přežila díky samotnému šálu. kvůli kterému se o chvíli opozdila. 


Velmi oceňuji způsob propojení těchto dvou příběhů. Knížka ve vás vyvolá úzkost, při představě co postavy prožívaly. Je tu opravdu dobře vystižená bezmoc a utrpení lidí. 
Ohnivé květy se umístily mezi deset nejlepších knih psaných ženami.

Knížku mohu opravdu jen a jen doporučit. Na megaknihy je zrovna v akci s 50% slevou, tudíž vás vyjde jen na 199,-.

A rovnou se můžete podívat na další romány,povídky a novely a využít tak jedno poštovné. 



Zaujala vás tato knížka nebo už jste si ji přečetly? 

Žádné komentáře:

Okomentovat