pátek 7. října 2016

Knižní recenze: Girl Online - Zoe Sugg

Ahoj holky, 

dnes tu pro vás mám svojí první knižní recenzi. Doufám, že vás budou bavit. Jako první knížku co tu mám je knížka Girl Online od Zoe Sugg. Tuto knihu jsem si dlouho chtěla přečíst, a protože se už tak stalo mám tu pro vás dnes recenzi. Tak pojďme se na to vrhnout. 


O Autorce
Zoe Elizabeth Sugg je anglická youtuberka, narozená 28. března 1990. Proslavila se díky svému Youtube kanálu pod jménem Zoella, kde k dnešnímu dni má přes 11 milionů odběratelů. Její první kniha - Girl Online - byla vydána v listopadu 2014 a prolomila rekord v "Nejvíce prodávající debut," který byl naposledy překonán roku 1998. Zoe má také svůj blog, na který pravidelně přispívá a dělí se se svými fanoušky o své zážitky a vzpomínky. Má i svoje kosmetické produkty a kosmetické taštičky, na které se můžete podívat například na stránce superdrug.com




Jde o dívčí román, který se zabývá aktuálními problémy, které mladá generace řeší, tedy zneužíváním internetu, kyberšikanou, falešným světem bulváru a pomíjivostí módních celebrit.
 Penny má tajemství. Pod přezdívkou Girl Online si začne psát blog o svém každodenním životě – o klucích a kamarádkách, o trablech ve škole i doma, ale také o záchvatech paniky a úzkosti, kterými v poslední době trpí.
Když už jdou věci od desíti k pěti, tak se Penniny rodiče rozhodnou strávit Vánoce v New Yorku. A tam Penny potká Noaha: úžasného charismatického muzikanta, kterému se prostě nedá odolat. A vůbec poprvé v životě se doopravdy zamiluje. A jak jinak (je přece blogerka!), o své pocity se upřímně podělí se všemi čtenářkami svého anonymního blogu.
Jenomže Noah má taky svoje tajemství. A kvůli němu její anonymita na webu jednoho dne praskne jako mýdlová bublina – a v ohrožení se neocitne jenom ona, ale i její vztahy k nejbližším přátelům.

Girl Online je kniha, která vzbudila velkou pozornost. Fanoušci Zoellina kanálu byli určitě nadšení, ale pro ostatní se kniha může zdát příliš romantická, dokonalá a i nereálná. 







Velmi se mi líbí desky knihy a i styl, kterým je kniha psaná.  Právě tento styl vás dokáže u knihy držet hodiny, aniž by jste se od ní odtrhly. Je psaná vtipně, ale jsou tu i vážnější témata. Knihu jsem si velmi ráda přečetla.





Girl Online je svěží, nenáročná kniha, u které se budete usmívat už jen z toho důvodu, jak je všechno takové pěkné a dokonalé. Od příběhu proto raději nic nečekejte a nechte se jen unést krásnou vánoční atmosférou nebo prostředím New Yorku. 
Doporučuji ji čtenářkám ve věku 13- 18 let. V tomto věku vás bude opravdu kniha bavit. I když mě je sice 20 a kniha mě také moc bavila. 






Knihu si můžete koupit v anglické i české verzi. Zrovna ji mají i na megaknihy.cz zrovna v akci. V angličtině stojí 224kč a v češtině 205kč. Girl online má i své pokračování a tím je Girl Online on tour.
Děkuji knihkupectví megaknihy.cz za poskytnutí knihy.
Holky četly jste tuto knihu? Nebo se jí chystáte číst? Zaujala vás?


3 komentáře:

  1. Girl online jsem četla oba díly a knížky se mi líbily :) četly se moc dobře a měla jsem je rychle přečtené :)
    http://monulkov.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Nečítala som, no chcela by som. Dnes som si prezerala pokračovanie v kníhkupectve, no vyzeralo to ako taký román pre tínedžerky.
    Bianka

    OdpovědětVymazat